Interview: Marjorie (24) Reisde Een Half Jaar Alleen Door Afrika

Published Jan 29, 22
6 min read

Zuid-afrika - Grijsopreis.nl

De Panoramaroute Vergaap je aan de uitzichten langs de Panoramaroute! Langs deze route zie je mooiste panorama’s van heel Zuid-Afrika. Deze schilderachtige route in het noordoosten van Zuid-Afrika is de perfect stop tussen Johannesburg en het Krugerpark. Trek een tot twee dagen uit om de route te rijden, zodat je voldoende stops kunt bezoeken en op het gemakje kunt bewonderen.

Op zoek naar de Big Five in Kruger National Park Het Krugerpark is voor veel mensen de aanleiding om een bezoek aan Zuid-Afrika te brengen. Dat is ook niet zo gek, want in dit prachtige park ter grootte van de helft van Nederland leeft the Big Five: de olifant, neushoorn, leeuw, buffel en het luipaard.

Ook kun je met je eigen huurauto door het Krugerpark rijden om zelf op zoek te gaan naar The Big Five en de andere wilde dieren in het park. Boek ook zeker een game drive met een gids. Zij weten waar de kans het grootst is om wilde dieren te spotten en ze kunnen je meer vertellen over het nationale park en de dieren.

Reisgids Zuid-afrika Garden Route- Reisschema, Tips, Sights -

Nijlpaarden spotten in St. Lucia Het plaatsje St. Lucia ligt in het i, Simangaliso Wetland Park: een uitgestrekt moerasland aan de noordoostkust van Zuid-Afrika. Vanuit St Lucia kun je met een boot richting het gelijknamige meer varen om de grootste inwoners uit deze omgeving te spotten: de nijlpaarden. De kans dat je hier een nijlpaard ziet is bijna 100%.

Lucia op te eten. De verkeersborden met ‘Beware of hippos at night’ staan hier dus niet voor niets langs de weg. Ben je even toe aan wat anders? Rijd dan het nationale park ten noorden van St. Lucia in om te genieten van de prachtige natuur, schilderachtige uitzichtpunten, wilde dieren en het uitgestrekte zandstrand bij Cape Vidal.

Onderweg kom je onder andere langs Robberg © Codegoni Daniele - Fotolia 6. Stellenbosch & Franschhoek Zuid-Afrika staat bekend om haar heerlijke wijnen. De bekendste wijndorpen zijn Stellenbosch en Franschhoek. Stellenbosch is de meest bekende en ligt in een idyllische vallei. Je vindt er meer dan 50 wijnhuizen welke prachtig gelegen liggen tegen de heuvels.

Rondreizen Door Afrika - Flydrive.tips - Fly Drive Afrika

Eén van de allerleukste dingen die je hier kunt doen is een mini roadtrip maken naar Kaap de Goede Hoop én Lion's Head beklimmen bij zonsondergang. Mocht je je hart nog niet verloren zijn aan Zuid-Afrika, dat gebeurt dat hier in Kaapstad... Camps Bay, een van die geweldige stranden in Kaapstad! Nog meer informatie om je voor te bereiden op je reis door Zuid-Afrika Auto huren: in Zuid-Afrika rijden ze aan de linkerkant van de weg.

Zuid-Afrika is een groot land en kent meerdere klimaatzones. In het noorden, westen en grote delen van het binnenland heb je te maken met een woestijn- en steppeklimaat. Langs de kust en in de oostelijke provincies spreekt men juist van een land en zeeklimaat. Oftewel: het kan in Kaapstad regenen, maar broeierig warm zijn in Johannesburg.

8 tips voor als je op safari gaat in Zuid-Afrika - 333travelOp reis: Tips voor Zuid-Afrika? - Gewoon wat een studentje 's avonds eet


Over het algemeen kun je in Zuid-Afrika spreken van een gematigd klimaat, met milde winters en warme zomers. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat je hier het gehele jaar door een mooie rondreis kan maken. Article continues after the ad Zomer in Zuid-Afrika, Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgekeerd ten opzichte van wat je gewend bent in Europa.

Zuid-afrika Rondreis Reviews Reisbrigade - Reiservaringen Van

Maar let op: de zomers in Zuid-Afrika kunnen warm worden en in deze tijd valt doorgaans ook de meeste regen. Vanaf de maand november heb je steeds meer kans op een flinke regenbui en zie je het landschap met de dag groener worden. Winter in Zuid-Afrika, De winters in Zuid-Afrika zijn koel en droog, met uitzondering van de regio Kaapstad.

De beste periode om wilde dieren te spotten, Als je tijdens je reis naar Zuid-Afrika op safari gaat en wilde dieren hoopt te spotten, dan kun je het best in de maand september op pad. Het is dan droog en warm, maar nog niet zo heet dat de dieren de hele dag liggen te slapen.

Hoewel je in Kaapstad makkelijk een paar weken kunt blijven hangen, zullen de meeste toeristen Johannesburg vrij snel verwisselen voor een verblijf in het Kruger National Park, het beroemdste wildreservaat van Afrika. Bron: Skyscanner.

Checklist Inreisregels Nederland - Rijksoverheid

Kan verwarrend zijn. Gaan jullie zelf een auto huren en rijden? Dat is namelijk goed te doen, de wegen zijn over het algemeen in goede staat (beter als de belgische snelwegen), al zullen er af en toe wegen zijn die minder zijn. Wij zijn begonnen in Johannesburg, eind van de ochtend aangekomen, maar gelijk doorgereden naar Nelspruit, daar 1 overnachting in het Mercure hotel gedaan.

Als jullie nog accommodatie moeten regelen: Ik zou proberen in het kruger park te verblijven. Skukuza en Lower Sabie zijn goede rest camps, redelijk groot, veel wildlife in de omgeving, en er is gewoon een restaurant en dergelijke aanwezig, al kun je natuurlijk ook gaan braaien daar (Nairobi). Het zou wel kunnen dat het al vol zit, dus even checken.Denk aan minimaal €150 euro p. p. per nacht, en vaak nog meer. Zeer luxe, en inclusief game drives en maaltijden, excl dranken, dus als het budget er is, is het in mijn ogen zeker waard. Een derde optie, en deze heb ik zelf gebruikt tijdens mijn vakantie van 2014, is het Protea Hotel Paul Kruger Gate.

Zelf Rijden In Zuid-afrika, Is Dat Goed Te Doen? De Ervaring Van

Het hotel is ruim opgezet, in de stijl van een lodge. Bij ons was avond eten ook inclusief, want in de omgeving is weinig, maar het eten in het hotel was zeer goed, en in een grote boma. Doordat het aan de rand van het park ligt, heb je ook vanuit het hotel een kans om wildlife te spotten.

De beste reis door Zuid-Afrika; onze insider tips & tricks - Madiba TravelTips van de redactie: Hoe ga ik plasticvrij op reis in Afrika? - Zuid-Afrika .nl


Daarna zijn wij doorgereden naar Swaziland, maar daar alleen geslapen op weg naar St. Lucia. In St. Lucia komen 's avonds de nijlpaarden uit het water, op land, om gras te eten. Er word aangeraden om je altijd per auto te verplaatsen 's avonds, ook al is het maar een klein stukje! In St.

Grote dieren, maar toch moeilijk te zien in het donker. Wij kwamen nog een paar Nederlanders tegen die de nijlpaarden achterna gingen voor foto's, maar dat is wel erg dom. Hippo's zijn namelijk een van de gevaarlijkste dieren, ze maken meer menselijke slachtoffers dan welk dier dan ook. Het zijn territoriale dieren, dus op land voelen ze zich snel bedreigd, en als ze zich bedreigd voelen op land, gaan ze zo snel mogelijk terug naar hun territorium in het water.

Reisinformatie Over Zuid-afrika. Tips, Bestemmingen En Meer!

Lucia hebben wij een boottocht gedaan, en zijn we wezen snorkelen bij Cape Vidal, wat aangeprezen word als een van de beste plekken om te snorkelen in ZA. Ik vond het een beetje tegen, ik vond het Caribisch gebied en Indonesie betere plekken om te snorkelen, maar in het park waar je doorheen rijd om er te komen, het i, Simangaliso Wetlands park, kun je veel zien - Serengeti.

More from Reis, Tips, Citytrip

Navigation

Home

Latest Posts

De Beste Reistijd Voor Het Midden-Oosten

Published Feb 20, 22
3 min read

Vakantie Europa » Goedkope Deals 2022 »

Published Feb 20, 22
10 min read

Vakantie Verenigde Staten - De Beste Deal

Published Feb 14, 22
8 min read